Povestea costumelor și cămășilor bărbătești la comandă

ECHIPA DE CROITORI ANGHEL CONSTANTIN TAILORING

Echipa Anghel Constantin TailoringPovestea Anghel Constantin Tailoring incepe cu Anghel Constantin care, la 14 ani, cosea pentru prima dată. La 17 ani câștiga premiul „Degetarul de aur” iar la 22 ani devine maistru croitor. Iată ca in cei peste 35 de ani de experiență în croitorie, locul de muncă s-a transformat în pasiune.

Deşi cel mai tânăr croitor din echipa dedicată costumelor bărbătești la comandă a întreprinderii meșteșugărești  Spârguința, în 1979 devine maistru croitor adică cel care coordona activitatea croitorilor la comandă din întreprindere- croit, cusut, probe, controlul calității, finisaj, clienți, furnizori.

După Revoluție, în 1992, deschide propria afacere păstrând domeniul de activitate- costume la comandă.

Începând cu anii ’90, ca urmare a deschiderii piețelor, invazia confecțiilor din Asia a avut un impact major asupra producătorilor interni de îmbracăminte ținand cont de prețurile de dumping practicate de aceștia dar pe termen mediu și lung concurența a fost benefică deoarece clientul a putut experimenta calitatea aferentă fiecărui preț. În acest context, valorificarea experienței în această meserie a devenit posibilă exclusiv prin promovarea calității- țesături din fibre naturale de la cei mai buni producători mondiali, accesorii de calitate, atenție la detaliu, promovarea unei etichete vestimentare masculine atemporale, implicarea clientului în realizarea costumului sau cămășii prin posibilităti multiple de personalizare, cunoașterea tendințelor în moda masculină, asigurarea unei experiențe memorabile clientului, toate la un preț corect.

In prezent, observăm cu plăcere interesul și aprecierea în creștere pentru meserii și manufactura de calitate. Mulți clienți sunt curioși și fascinați să vadă cum se croiește manual un sacou doar din centimetru și formule, cum se montează manual o manecă la un sacou sau cum se face un buzunar ceea ce ne bucură și ne sporește încrederea în a promova calitatea și a ne face în continuare cu pasiune și mândrie meseria de o viață.

Astfel, vă așteptăm cu drag în atelierul nostru pentru a cunoaște oamenii din spatele costumelor și cămășilor bărbătești și pentru a vedea croitorii la lucru!

“Un croitor la comandă învață toată viața deoarece, prin comparație cu unul din fabrică, începe să lucreze la costum sau la cămașă plecând de la conformația, preferințele și măsurile unice ale fiecărui client.”

Constantin Anghel- Maistru croitor din 1979
Anghel Constantin- Bespoke & Made to Measure Tailoring