Camasi barbatesti de ceremonie Anghel ConstantinRegulile de aur privind vestimentaţia sunt: să te îmbraci corespunzator ţinutei impuse, locaţiei, modului cum doreşti să fii perceput şi rolului pe care îl ai raportat la participanţi. Altfel, gestul se poate interpreta prin lipsa de respect, lipsa educaţiei vestimentare şi de cunoaştere a etichetelor sociale.

Evident, liberalizarea etichetelor, normelor şi omogenizarea păturilor sociale a dus la marginalizarea lor şi a însemnat, într-un final, reducerea stilului vestimentar la „ce este uşor de îmbrăcat, ieftin şi comod” chiar dacă acest lucru a însemnat să confundăm îmbracămintea de casă cu cea de stradă.

Sigur, oricine va considera amuzant dacă un adolescent rebel se prezintă la nunta verişoarei în şlapi şi maiou dar va fi mai greu de trecut cu vederea un bărbat adult care vine îmbrăcat în acest fel deşi pe invitaţie scrie „Dress code: Black tie” :-). De altfel, şi prezentarea în frac,  corespunzător dress code-ului white tie, la o nuntă în aer liber unde mirii sunt îmbrăcaţi smart- casual este iar un faux pas.

ABC- ul vestimentar ţine de educaţie si aici nu ne referim la a limita libera exprimare ci de cunoaştere a regulilor astfel încât să puteţi lua decizii asumate şi, vă asigurăm, cunoaşterea vă face mai puternic.

Abordarea de stil pe care o veţi găsi în atelierul maistrului croitor Anghel Constantin este una atemporală dar în strânsă legătură cu clientul (vârsta, stil personal, conformaţie, ocazie, poziţie ierarhică), un stil care transcende tendinţele ci reprezintă 100% personalitatea clientului. Astfel, pregatiţi-vă pentru dialog cu croitorul deoarece aveţi marele avantaj de a vorbi cu un profesionist veritabil.

SFAT! Nu vă programaţi la croitor dacă nu aveti dispoziţia necesară pentru comunicare. La croitor nu este ca la magazin unde vă luaţi singur marfa de pe raft, o probaţi, plătiti şi plecaţi. Pentru a răspunde personalizat, dialogul este de bază deoarece nu există rafturi pline cu produse ci poate doar mostre pentru model şi cataloage cu ţesături. Credeţi-ne, la croitor sunt mii de combinaţii posibile, important este să stiţi ce vă caracterizează ca stil şi ce nu, unde doriţi să purtaţi, ce vă place şi de restul se ocupă profesioniştii.

Deşi discuţiile se pot particulariza, mai jos regăsiţi câteva reguli de bază la alegerea cămăşilor bărbăteşti.

Camasa pentru frac white tieCĂMAŞĂ WING TIP PENTRU FRAC (WHITE TIE)

Cămaşa cu guler rândunică destinată purtării papionul self tie însoţeşte fracul şi se poate închide frontal cu butoni mother of pearl sau poate avea fentă (nasturii ascunşi) iar manşeta este franţuzească cu prindere în butoni. Este considerată cea mai elegantă cămaşă.

Camasa black tie pentru ceremonie si de galaCĂMAŞĂ PENTRU TUXEDO/ SMOCHING (BLACK TIE)

Cămaşa pentru costumele de ceremonie se accesorizează cu papion care acoperă gulerul clasic. Frontal se poate închide în butoni contrastanţi sau poate avea fentă (nasturii ascunşi) iar manşeta poate fi dublă sau simplă convertibilă.

Camasa business pentru costum si cravataCĂMAŞĂ DE ZI (BUSINESS ŞI MORNING DRESS)

În funcţie de ţinută şi de accesoriu, sunt disponibile mai multe tipuri de gulere pentru aceasta etichetă. Gulerul spread este indicat celor care fac nod dublu la cravată sau care poartă cravate clasice. Manşeta clasică se poate prinde în nasturi şi cea convertibilă şi cu butoni.

Camasi barbatesti de vara din inCĂMAŞĂ PENTRU JEANS ŞI CHINOS (SMART CASUAL)

Conferă cel mai relaxat look şi poate avea detalii în contrast (dos ştei guler, dos manşete, cotiere, nasturi, butoniere colorate). Manşeta se poate rula clasic sau cu prindere în gaică fixată în nasture. Gulerul este moale şi se poartă în general descheiat.